onsdag 8. februar 2012

2012Det har allerede gått snart 2 måneder siden siste kontrollen min. Lungene var rene denne gangen også!!!!! Siden jeg er hos ortoped hver 6 måned var jeg denne gangen bare til onkologen. Jeg var så heldig å møte igjen en av mine to behandlere under cellegiftkurene. Det var hyggelig! Og jeg fikk nok en gang fortalt; du vet det Åse, du har fått all den cellegift som er mulig for kroppen din. Dosene her er helt i grensegang av hva som kroppen kan få. Cellegift som brystkreft- og tarmkreftpasienter får er i mye mindre doser enn det dere sarcompasienter får.
Mmmmh, ja jeg har vel hørt det noen ganger, og jeg må vel bare stole på at jeg har fått nok til at dette går bra. Men denne gangen var jeg i dårlig humør i forkant og grudde meg mye.

Kanskje hadde det sammenheng med hele situasjonen vi har hatt i familien gjennom høsten. Vi har virkelig hatt et stort tap, og savnetvår kjære Margrethe. Gjennom høsten har vi avsluttet alt det praktiske rundt henne. Sist uke overleverte jeg husnøkkelen hennes til en ny eier etter at jeg solgte leiligheten hennes før jul. Bilen leverte vi for 2 uker siden. Vi har huset hennes familie fra Nederland flere ganger, for at de skulle få ta del i ryddingen, og få tatt en farvel med henne her i Kristiansund. Alt det praktiske blandet med sorgen har vært et energisluk....

Livet ble så uvirkelig igjen, og jeg har forsøkt å forstå hva vi er her for. Motstanden og livets røffe og tøffe slit gang på gang gjør meg vis på erfaringer, men også dyp på tunge tanker. Dog begynner jeg å bli god på å kave meg opp og få hodet over vann, og innser igjen at jeg må bare fokusere på å leve nå, imorgen og dagen etter det, intenst, hverdag som helg og ferie.

Jeg ser inderlig fram til våren dette året. Jeg ønsker meg lys, sol, blå himmel, varme, og en ny sommer. Et ubekymret 2012!! Sommerferien ifjor startet med at Margrethe fikk lagt inn min gamle mor på sykehuset siden vi hadde reist. Min mor ble liggende med alvorlig sykdom på sykehuset i 8 uker. Dagen jeg hentet henne ut, dro jeg på kontroll på Radiumen, dagen etter jeg kom hjem døde Margrethe. Det ble et belastende halvår...... Mamma lever dog og blir 90 år dette året, Margrethe skulle bli 40 iår.
Jeg vil avslutte denne gang med Kirstine`s strofer om Margrethe noen dager etter hun døde; Jeg lurer på om Margrethe er født på ny nå? For jeg vet hun kommer til å bli en veldig snill baby!!!
Sist uke sa hun når hun holdt engelen sin i sengen; Dette er engelen Margrethe, kanskje vi kan klippe av vingene hennes så hun faller ned til oss igjen......

Jeg håper på vår etter neste kontroll...............


5 kommentarer:

 1. Hurra for gode nyheter!!

  SvarSlett
 2. HAr savnet bloggen din.Men har også tenkt at den kom når du var klar.For ett år for en høst.Måtte det snu og komme litt lys, glede og gode dager i det nye året.Kos deg med din fine Kjerstine og hør på det hun har på hjerte.Det er mange ganger veldig fint det barn beskriver og tenker om glede og sorg.Ønsker deg alt godt.

  SvarSlett
 3. Jeg har også savnet bloggen din. Det er sterk lesing. Hurra for frisk, men ikke rart man lurer på hvor mye prøvelser man kan tåle. Så urettferdig!

  SvarSlett
 4. Du har fått nok prøvelser nå, Åse.. Ønsker deg den blåeste himmelen, den flotteste solen, den beste sommeren ever og GODE dager fremover.

  Klem fra
  Mary
  (BFH)

  SvarSlett
 5. Hei. Vi er i samme båt selv etter en av våre fikk sarkom i beinet. Fant noen nyttige linker her, og best av alt er det flott at det går så bra med deg.
  Etterhvert som tiden går er det jo mindre og mindre sjanse for at det kan komme tilbake.
  Dessuten var jo bare deler av svulsen din høygradlig.
  Dette er jeg sikker på kommer til å gå bra.
  Håper minsten hos oss klarer seg like godt.
  Klem fra anonym.

  SvarSlett